Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Філософи (2013)

The Philosophers

"Філософи" - один з небагатьох фільмів, назва якого абсолютно не відповідає змісту. Очікувалось справді якогось перевороту свідомості, а натомість отримала майже двогодинний фільм про групку студентів, які вирішують хто з них має вижити під час Апокаліпсису.

За сюжетом, у міжнародній школі в Джакарті таємничий учитель філософії в якості випускного іспиту пропонує 20 студентам провести експеримент. Використовуючи тільки силу логіки, студенти повинні вибрати, хто з них буде гідний отримати місце в підземному бункері - єдиному місці, де можна врятуватися від ядерної катастрофи. Бункер розрахований на десять чоловік, а значить, тих, кого не вибирають, очікує жорстока смерть. Реальність класної кімнати ефектно перетікає в уявний, але в той же час лякаючий світ наближення апокаліпсиса. На цьому вся філософія фільму закінчується.

Кінцівка фільму просто вбила. Не хочеться відкривати всю інтригу (якої там немає), розкриваючи сюжет, але якщо ви очікуєте від "Філософів" високо-інтелектуального фільму, чи просто хорошого фентезі, раджу вам обрати інший фільм.

Спасибі, звичайно, режисеру Джо Хаддлсу за спробу зняти щось вартісне, але цього разу йому не вдалось. Надто багато пафосу, і надто мало філософії.

Якшо коротко, то вся суть фільму зводиться до одного: "Якби був сенс жити, то був би сенс жити. Майже все мало би сенс, якби був сенс." (Еріх Фрід).

Skygge