Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Україна покаже в Каннах фільми про АТО та заробітчан

Україна покаже в Каннах фільми про АТО та заробітчан

multikino.com, 13.05.2015 23:00, (прочит: 1592 раз, коментовано: 0 раз)

Сьогодні в Каннах стартував 68-й кінофестиваль.


Попри те, що Україна не увійшла до основної програми фестивалю, все ж таки вона буде представлена у Каннах. В рамках українського національного павільйону, організатором якого став кінофестиваль "Молодість", від сьогодні демонструватимуть стрічки, привезені з України. окрім завершених фільмів, павільйон покаже і ті, що знаходяться на стадії зйомок чи продакшену.

Зокрема, 16 травня відбудеться допрем'єрний показ фільму "Полон" Анатолія Матешка - війської драми, сюжет якої зав'язаний під час окупації Донбасу у наш час. До речі, стрічку зняли всього лише за тиждень цієї зими.

Також буде показано стрічки, робота над якими ще триває. Серед таких історична драма "Окупація" Валерія Жереги про Холодноярську республіку. Одну з ролей виконує співачка Даша Астаф'єва.

Нагадаємо, що фільмом-відкриттям стала соціальна драма з Катрін Деньов "З високо піднятою головою", знята Еммануель Берко. Це другий випадок в історії кінофестивалю, коли його відкриває стрічка, знята жінкою. 

А за головний приз - "Золоту пальмову гілку" - буде боротися 19 кіноробіт з різних куточків світу. На чолі журі стоять брати Коени.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Festival international du film de Cannes, Ukraine