Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Голова Держкіно пообіцяв безліч фільмів про війну на Донбасі

Голова Держкіно пообіцяв безліч фільмів про війну на Донбасі

multikino.com, 15.04.2015 08:20, (прочит: 1219 раз, коментовано: 0 раз)

Кіноглядач незабаром побачить фільми, зняті українськими режисерами про конфлікт на Донбасі.


Про це розповів голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко на презентації "Тижня українського кіно" в Парижі.

"Багато режисерів знімають фільми на сході нашої країни, де йде війна, і от якраз ця тема найближчим часом з'явиться на екранах, і не тільки в документальному жанрі, а й у художньому та ігровому кіно, зокрема глибоко гуманістичному", - сказав Іллєнко і наголосив, що в українському кіно, незважаючи на критичну ситуацію з фінансуванням, немає кризи талантів і технологій.

За словами голови Держкіно, наразі ресурс максимально перенаправляється на військові потреби. "Крім того, кінематографісти є такими ж громадянами, як і ті, хто були призвані в армію, пішли воювати добровольцями або переключилися на волонтерську роботу, яка також впливає на ситуацію", - додав він.

Водночасв Держкіно глибоко переконані, що в нинішній ситуації український народ як ніколи вимагає об'єднавчих культурних стимулів та ідей, тому художники повинні якомога активніше взяти участь в їхньому формуванні. 



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

dergkino, Ukraine