Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Дакота Феннінг - молоде дарування Голлівуду

Дакота Феннінг - молоде дарування Голлівуду

Skygge, 10.06.2014 18:48, (прочит: 2211 раз, коментовано: 0 раз)

Акторка здобуває популярність по всьому світу.


Дакота Феннінг - американська актриса і модель. Стала відома після появи в дитинстві в таких фільмах, як "Я - Сем", "Гнів", "Війна світів", "Павутиння Шарлотти" та безлічі інших. Є власницею різних нагород і наймолодшою ​​номінанткой на "Премію Гільдії кіноакторів США".

Дакота навчилася читати в 2 роки. Акторські здібності проявилися з ранніх років.

У 2001 році молода акторка дебютувала у великому кіно в фільмі "Я - Сем" з Шоном Пенном у головній ролі, де вона зіграла дочку розумово відсталого головного героя, за опіку над якою він бореться. За цю роль семирічна Дакота була висунута на здобуття премії Гільдії кіноакторів і стала наймолодшою ​​номінанткой за всю історію даної нагороди. Також вона отримала нагороду як "Краща молода актриса" від "Асоціації кінокритиків мовних компаній" (Broadcast Film Critics Association). 

Тому не дивно, що акторка відразу здобула популярність по всьому світу, а молоде покоління почало копіювати її стиль та дитячі зачіски.

Наприкінці жовтня 2004 року Дакота завершила зйомки в "Мрійниках" з Куртом Расселом у головній ролі. Після чого Рассел, який грав батька персонажа Дакоти, сказав, що вона була його кращою партнеркою за всю його кар'єру. Потім була роль у фільмі "Війна світів" спільно з Томом Крузом, і відразу без перерви Дакота поїхала на зйомки "Павутиння Шарлотти", закінчивши зніматися в травні 2005 в Австралії.

Влітку 2006 Феннінг була зайнята на зйомках фільму "Зацькована", а після виходу фільму зазнала критики за сцену згвалтування її персонажа, на що Дакота відповіла: "Це не сталося по-справжньому. Це кіно. Це називається акторська майстерність."

 2006 у віці 12 років Дакота Феннінг була запрошена приєднатися до Академії кінематографічних мистецтв і наук, ставши наймолодшим членом академії за всю історію.

Заробивши в 2006 $ 4 мільйони, вона потрапила на 4-е місце в списку "Forbes" топ-зірок у віці до 21-го року. 



 



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

Broadcast Film Critics Association, Dakota Fanning