Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Джим Джармуш: Голлівуду й не снилось

Джим Джармуш: Голлівуду й не снилось

Skygge, 31.07.2013 07:05, (прочит: 1930 раз, коментовано: 0 раз)

Відомі імена авторського незалежного кінематографу.


«Якщо фільм стає популярним – це бізнес,а якщо не стає – мистецтво.» (Карло Понті)

Пересічна людина поділяє фільми здебільшого на три рівні. Перший – «фільм хороший», тобто - у ньому знімаються відомі актори, головний герой обовязково повинен бути красивим й він зобов’язаний «натовкти пику» негативному герою за перші 15 хвилин фільму, наявність любовної історії (він – красивий, але поганий хлопець закохується в неї – не дуже красиву, але добру дівчину, і згодом вони обоє стають красивими і добрими), ну і в кінці – весілля. Другий – «фільм поганий», - тобто все як в першому варіанті, лише в кінці без весілля. І варіант третій – «фільм дивний», - тобто титри вже йдуть, а ти досі сидиш з відкритим ротом, не розумієш абсолютно нічого, але кіно явно спричинило переворот твоєї свідомості. До цього, третього, варіанту здебільшого й відносять концептуальне кіно.

У концептуальному мистецтві ідея твору (концепція) ставиться вище, ніж технічна досконалість його створення, тому воно не розраховане на масовість, для якої «картинка» є важливішою за «подію» і «суть події».

Одним з найяскравіших представників концептуального кіно варто назвати американського кінорежисера й сценариста Джима Джармуша, який прославився як незалежний режисер авторського кіно. Народилася майбутня зірка 22 січня 1953 року в м.Акрон штат Огайо. Навчався спочатку на факультеті журналістики, а згодом перевівся на англійську літературу. В 1975 році перед закінченням університету він за програмою обміну студентів переїхав в Париж й почав там вивчати творчість відомих режисерів Французького Сінематографу. Це й стало поштовхом до початку його режисерської карєри. Тож після закінчення університету він поступив до кіношколи при Нью-Йоркському університеті. Під-час навчання Джим влаштовується помічником у легендарного режисера Ніколаса Рея, з яким працює над зйомками документальної стрічки «Блискавка над водою»(1980р.) Співпраця з відомою людиною в галузі кіно позитивно вплинула на Джима Джармуша. Тому починаючи вже з 1980 року він починає працювати над зйомками власних кінострічок.

Детальніше про творчий доробок режисера читайте завтра.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Jim Jarmusch