Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Стартує фестиваль Comic-Con-2013

Стартує фестиваль Comic-Con-2013

Skygge, 17.07.2013 07:30, (прочит: 1738 раз, коментовано: 0 раз)

18 липня розпочинається грандіозний фестиваль поп-культури.


San Diego Comic-Con International, також відомий як Comic-Con — найбільший у світі щорічний фестиваль поп-культури, що проходить у місті Сан-Дієго з 1970 року.

Фестиваль був заснований Шелом Дорфом і спочатку замислювався як виставка коміксів. З часом вона розширювалася, включаючи в себе й інші елементи поп-культури, такі як, аніме, манга, література жахів, колекційні карткові ігри, відеоігри, фентезі та науково-фантастичні фільми і літературу. У 1970 році виставку відвідали 300 осіб. У 2009, за різними даними, 125 000 осіб/ близько 140 000 чоловік. У фестивалі беруть участь велика кількість відомих акторів, режисерів; демонструються уривки з нових фільмів, комп'ютерних ігор.

З 1974 року Comic-Con International вручає премію Inkpot Award професіоналам в області коміксів, наукової-фантастики, анімації та пов'язаних областей, які беруть участь у якості гостей фестивалю Comic-Con. Там же вручається премія за досягнення в американських коміксах Will Eisner Awards.

Цього року фестиваль стартує 18 липня. У цей день відбудуться дві гучні кінопрезентацій. Фантастичну стрічку «Гра Ендера» представлять постановник Гевін Худ, а також члени акторської групи фільму: Аса Баттерфілд, Харрісон Форд і Хейлі Стайнфелд.

Другою показуватимуть стрічку «Обрана». Завершить кінопрезентації першого дня новий фільм Террі Гілліама «Теорема Зеро», про який розкажуть продюсери проекту Дін Занук і Зів Формен.

 



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Ender's Game, San Diego Comic-Con International