Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

"Форсаж 9" та "Вічні" потрапили до довгого списку номінантів на "Оскар 2022"

multikino.com, 24.01.2022 09:34, (прочит: 2742 раз, коментовано: 0 раз)

Двісті сімдесят шість кінопроектів буде допущено цього року до змагання за премію Американської Кіноакадемії, зокрема й у головній номінації "кращий фільм". Про це повідомляється в офіційному прес-релізі, що надійшов до редакції видання "Новини кіно".



Серед них виявилися пригодницький бойовик "Форсаж 9", екранізації коміксів Marvel "Вічні", "Чорна Вдова", "Шан-Чі та Легенда Десяти Кільців", драми "Влада пса", "Король Річард", мюзикл "Вестсайдська історія", мультфільм. "Енканто" та багато інших.



Зазначимо, що роком раніше на "Оскар" могло претендувати значно більша кількість номінантів - 366. Голосування за номінаціями розпочнеться 27 січня та завершиться 1 лютого 2022 року. Урочиста презентація короткого списку претендентів відбудеться 8 лютого, а сама церемонія нагородження – наприкінці березня. Формат шоу поки що не уточнювався. Відомо лише, що в нього вперше за кілька років буде ведучий, можливо навіть кілька.



У грудні Академія оприлюднила свій шорт-лист на здобуття премії "Оскар 2022" у 10 категоріях, включаючи документальні та міжнародні повнометражні фільми, у яких взяли участь п'ятнадцять фільмів із 92 країн.



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах