Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Втрата легенди: помер актор театру і кіно Андрій Мягков

Втрата легенди: помер актор театру і кіно Андрій Мягков

multikino.com, 19.02.2021 17:03, (прочит: 3029 раз, коментовано: 0 раз)

18 лютого 2021 року світ попрощався з легендарним радянським актором Андрієм Мягковим, відомим головними ролями у фільмах «Службовий роман», «Іронія долі» та «Брати Кармазові».

Офіційна причина загибелі не розголошується, однак, за даними «Известий», смерть настала через гостру серцеву недостатність. Ще до приїзду лікарів Андрія Мягкова у квартирі знайшла дружина – акторка Анастасія Вознесенська.

Свій творчий шлях актор розпочав з гри у театрі і лише згодом йому запропонували роль у кіно – «Пригоди зубного лікаря». Так Мягков забув про свою хіміко-технологічну освіту й остаточно вирішив присвятити себе кінематографу. Найуспішнішим проектом актора була стрічка «Іронія долі, або З легким паром!», що вийшла 1 січня 1976 року і стала символом новорічних свят, який зберігається й донині. Уже через рік у світ вийшов ще один успішний фільм «Службовий роман», після якого кар’єра Андрія почала рости вгору з шаленим темпом. Далі він лише набирав популярності, з його участю вийшло багато фільмів, найвідоміші з яких: «Дні Турбіних», «Гараж», «Гонки по вертикалі», «Жорстокий романс».

З 2011 року актор зовсім не знімався у фільмах, проте відкрито критикував сучасний російський кінематограф і за його якість, і за те, що не запрошували його на зйомки.

Останні роки Мягков жив у Москві зі своєю дружиною, дітей у них не було. Проте про трагічну подію уже відгукнулося багато кінокритиків та колег актора. Це людина, яка дійсно зробила вагомий внесок в історію кінематографу. Людина, яка подарувала нам приємне відчуття ностальгії й передноворічного дива.



Фуштей Діана



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

Фуштей Діана