Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Брайс Даллах Говард склала список антирасистських фільмів

Брайс Даллах Говард склала список антирасистських фільмів

multikino.com, 14.06.2020 23:00, (прочит: 390 раз, коментовано: 0 раз)

І розкритикувала "Прислугу"


Брайс Даллас Говард склала список антирасистських фільмів для перегляду.

"Прислуга" - це вигадана історія, розказана з точки зору білого персонажа і була створена переважно білими. Ми всі можемо йти далі. Якщо ви шукаєте способи, щоб дізнатися про боротьбу за громадянські права, про расової сегрегації, Джима Кроу, ось кілька потужних фільмів, які показують цей центр Чорного життя", - написала Говард у Facebook.



У перелік увійшли 9 фільмів і серіалів:



"Тринадцята" (13th, 2016) ⁣- документальний фільм режисера Ави Дюверней, який розповідає про тюремну систему в США і расову нерівність.

"Eyes on the Prize" (1987) - телесеріал про Рух за громадянські права у Сполучених Штатах.

"Я вам не негр" (I am Not Your Negro, 2018⁣) - історія расизму в США крізь призму спогадів Джеймса Болдуіна про борців за громадянські права.

"Судити по совісті" (Just Mercy, 2019⁣) - драма Дестина Креттона, яка розповідає реальну історію темношкірого юриста Брайана Стівенсона. Він присвятив себе боротьбі за рівні права та можливості у суді для найуразливіших верств населення.

"Малькольм Ікс" (Malcom X⁣, 1992) — біографічний фільм режисера Спайка Лі про афроамериканского борця за права темношкірого населення Малкольма Ікса.

"Назви ім'я: Життя і смерть Сандри Бланд" (Name: The Life and Death of Sandra Bland, 2018) - фільм, який розповідає про смерть Сандри Бланд в тюремній камері. Деякі вважали, що це було заплановане вбивство, вчинене на ґрунті расової ненависті.

"Сельма" (Selma, 2014) - історичний фільм Ави Дюверней. Фільм заснований на подіях маршу 1965 року в рамках руху за цивільні права чорношкірих у США.

"Хранителі" (Watchmen, 2019) - драматичний серіал, який є продовженням однойменної серії коміксів 1987 року, створеної Аланом Муром і Дейвом Гіббонсом.

"Коли вони нас побачать" (When They See Us, 2019) - міні-серіал Ави Дюверней. Події засновані на судовому розгляді в США в 1989 році, яке також називають справою "п'ятірки з Центрального парку".



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

Брайс Даллас Говард