Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Два українських фільми увійшли в лонг-ліст

Два українських фільми увійшли в лонг-ліст "Оскара"

multikino.com, 09.10.2019 23:00, (прочит: 502 раз, коментовано: 0 раз)

Тримаємо кулаки!


Про новини на сторінці в фейсбуці повідомляє Держкіно України. У лонгліст головної премії американської кіноакадемії потрапили "Додому" режисера Нарімана Алієва і "Розфарбований птах" режисера Вацлава Маргоуль.

Сюжет "Додому" розгортається навколо історії однієї кримськотатарської родини після анексії Криму. Батько Мустафа дізнається про загибель старшого з двох своїх синів, які переїхали до Києва. Після трагічної звістки Мустафа вирушає за його тілом, щоб поховати в Криму за мусульманськими традиціями. У цій нелегкій подорожі його супроводжує молодший син. Головні ролі у фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Фільм виходить в прокат 7 листопада.

"Розфарбована птах" представляє на "Оскарі" Чехію, сама картина - копродукція Чехії, Словаччини та України. Це екранізація однойменного роману польсько-американського письменника Єжи Косинські. За сюжетом батьки-євреї намагаються врятувати свого сина від трагічної долі і відправляють його до родичів у село десь в Східній Європі. Хлопчику доводиться зіткнутися один на один з ворожим світом і боротися за своє життя.



 





Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

Оскар, Додому, Розмальований птах