Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Голівудська актриса Меріл Стріп закликала звільнити Олега Сєнцова

Голівудська актриса Меріл Стріп закликала звільнити Олега Сєнцова

multikino.com, 01.05.2017 00:10, (прочит: 1065 раз, коментовано: 0 раз)

Актриса погодилася зробити фото з іменною табличкою


Відома голівудська оскароносна акторка Меріл Стріп підтримала незаконно засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова. 

Зокрема, вона зробила фотографію з табличкою табличкою #FreeSentsov, про що на своїй сторінці у Facebook розповів народний депутат України Мустафа Найєм. 

Нардеп зауважив, що акторка давній друг і партнер американського ПЕН-центру, який заочно нагородив Сенцова премією "Свобода писати". Як повідомив Мустафа, Меріл Стріп була в курсі, що серед номінантів премії  є засуджений режисер, але всіх подробиць його історії не знала.

"Під час недовгого діалогу мені вдалося досить детально розповісти їй про історію Олега Севцова - про матеріали його справи, про його сім'ю, про Крим, про насильно нав'язаному громадянство і двох його дітей, які залишилися на анексованою території... Вона жваво цікавилася деталями і в кінці розмови сама запитала, "чим ми можемо йому допомогти". Я розповів про ініціативу PEN America зібрати коаліції міжнародних організацій, які б виступили за звільнення Олега з в'язниці і запропонував їй символічно підтримати Олега фотографією з табличкою #FreeSentsov", - розповів Найєм. 

Він також додав, що Меріл Стріп погодилася на фото без будь-яких застережень, додавши: "тільки знаєте що, давайте разом - хто ж повірить, що я сама придумала цю табличку".

"Пізніше, під час нагородження, коли на екрані показували відеоролик про номінацію Олега премією, вона розплакалася. Вже після церемонії ми з нею говорили ще раз. Актриса сказала, що готовий приєднатися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення Олега", - розповів нардеп. 



Читайте також:
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно
Світ Аніме: Відображення японської культури у мультсеріалах

Меріл Стріп, Олег Сєнцов,