Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Disney заплатив $ 2 мільйони за зламану ногу Харрісона Форда

Disney заплатив $ 2 мільйони за зламану ногу Харрісона Форда

, 15.10.2016 10:00, (прочит: 1585 раз, коментовано: 0 раз)

Суд оштрафував кіностудію за травмування актора


Компанія Foodles Production Ltd, яка належить Disney, змушена заплатити штраф за порушення законодавства Великобританії в сфері охорони праці за двома пунктами: порушення обов'язків в області охорони здоров'я і порушення правил безпеки на зйомках фільму «Зоряні війни: Пробудження сили».

Причиною такого суворого покарання став перелом лівої ноги 71- річного Харрісона Форда, який виконав роль Хана Соло у фільмі. Травму актор отримав після того, як на нього впала металеві гідравлічні двері - частина декорації міжпланетного корабля «Тисячолітній сокіл».

Травмований актор був вертольотом доставлений в лікарню в Оксфорді, де йому зробили операцію на нозі. На судовому слуханні представники компанії повністю визнали свою вину. Як стверджує прокурор Ендрю Маршалл, інцидент стався через неузгодженість знімальної групи, яка не попередила актора, що частина декорації не закріплена. У підсумку, після того як оператор закрив двері, вона звалилася на Форда і ледь не пошкодила йому обличчя. В результаті Харрісон Форд подав на організаторів зйомок «Зоряних воєн» в суд і має отримати 2 мільйони доларів компенсації.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

Harrison Ford