Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Кращі фільми -антіутопіі

Кращі фільми -антіутопіі

multikino.com, 20.12.2015 13:48, (прочит: 1626 раз, коментовано: 0 раз)

Огляд фільмів про антиутопічне майбутнє


Різні варіації майбутнього Землі завжди хвилювали кращі уми людства. Звідси маса літератури в жанрі антиутопія, фільмів і навіть комп'ютерних ігор на цю тему. У нашій статті ми представимо вам кілька фільмів, які покажуть, яким може бути наше життя в далекому чи не дуже майбутньому.

«V» означає Вендетта, 2006 рік

Режисер Джеймс МакТіг


У головних ролях Наталі Портман, Хьюго Вівінг, Стівен Рі, Стівен Фрай, Джон Херт

Фільм покаже альтернативне майбутнє, в якому опинилася Англія. У країні трапилася страшна епідемія невідомого вірусу, яка повалила світ на справжній хаос. Це спричинило становлення жорсткої диктатури в обличчі владного канцлера. Такий режим, з комендантським часом, несправедливою владою і донощиками, спровокував зародження бунтарського руху за свободу. У місті з'явився борець під псевдонімом V, який має намір за допомогою партизанської війни повернути спокій жителям.

Не відпускай мене, 2010 рік

У головних ролях Кіра Найтлі, Ендрю Гарфілд, Кері Малліган


Режисер Марк Романек

За сюжетом, троє головних героїв з самого дитинства знаходяться в спеціальному закритому інтернаті. Всі діти тут ростуть в ізоляції від зовнішнього світу і повністю позбавлені спілкування зі сторонніми людьми. Весь їхній світ - це інтернат і його співробітники, які з усіх сил намагаються розвинути в підопічних творчі здібності. Як тільки наші герої стають повнолітніми, їх відправляють у великий світ, де вони будуть зобов'язані виконати своє страшне призначення.

Острів, 2005 рік

У головних ролях Юен МакГрегор, Скарлетт Йоханссон, Джимон Хонсу, Шон Бін


Режисер Майкл Бей

Середина ХХІ століття, всі люди, які вижили після страшної катастрофи, змушені жити в ізоляції на спеціальному комплекті, який знаходиться посеред океану. За всіма жителями ведеться ретельний догляд - медичні обстеження, якісне харчування, регулярні фізичні навантаження. Серед постояльців комплексу регулярно проводиться лотерея, де розігрується квиток на прекрасний райський острів. Головний герой фільму, як і всі жителі, мріє про виграш, але одного разу дізнається страшну таємницю, після чого його перебування в комплексі стає нестерпним.

Час, 2011 рік

У головних ролях Джастін Тімберлейк, Аманда Сайфред, Кілліан Мерфі, Алекс Петтіфер


Режисер Ендрю Ніккол

Ще один варіант майбутнього, де нарешті є відповідь на головне питання людства - як уникнути смерті. Всі люди при народженні отримують спеціальну генетичну модифікацію, яка зупиняє старіння після 25 років. Однак, для того щоб жити далі, час на життя потрібно заробити. Таким чином, час стає єдиною цінною валютою, яка в надлишку у багатіїв, а бідняки повинні боротися за кожен день життя. Головний герой з бідного кварталу чітко розуміє, як влаштована ця система, і одного разу, після смерті матері, вирішує почати боротьбу проти несправедливого світу.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article