Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

 Чому такий важливий монтаж

Чому такий важливий монтаж

Legenda, 16.10.2015 02:34, (прочит: 2905 раз, коментовано: 0 раз)

Мало хто знає, що якісне кіно залежить не тільки від режисера, оператора і акторського складу, але й від професійного монтажу. 


Мало хто знає, що якісне кіно залежить не тільки від режисера, оператора і акторського складу, але й від професійного монтажу. Від найкращих і досвідчених режисерів можна почути, що фільм народжується саме на монтажному столі. Ми розповімо, чому монтаж це так важливо у створенні фільму і що потрібно про це знати цінителям кінематографа.

Подивившись фільм, ми потім розповідаємо про те, які думки і почуття він у нас викликав, яке враження справив. Але якщо говорити про фільм як про твір мистецтва, слід використовувати мову монтажу. Не дивлячись на те, що монтаж робиться вже після зйомок, про нього не можна не думати під час виробництва фільму. На кожному етапі створення картини режисер уявляє собі кінцевий результат, а значить і монтаж.

Можна розділити монтаж на два етапи - до і після. Під час етапу «до» створюється ідея, він пов'язаний з винахідливістю і фантазією. Можна назвати цей період створенням фільму, на зразок написання музики. Але в цей час створення має відбуватися за точним правилами і алгоритмам. Монтаж «після» повністю залежить від першого етапу. Тут йде тонка робота з матеріалом, яка нагадує складання букета з окремих квітів, а також видалення невідповідних із загальної композиції.

У тандемі з режисером фільму монтажем займається режисер монтажу. Вони разом вибудовують структуру фільму, і від початку зйомок до кінця роботи режисер монтажу стежить за проектом. Саме від цієї людини залежить втілення історії, ідеї фільму засобами кіно.

Поширена думка, що режисер монтажу просто збирає відзнятий матеріал у певній послідовності і усуває допущені під час зйомок проблеми. Однак варто розрізняти технічну роботу, якою займається монтажер і більш розширений підхід до фільму, за який відповідає режисер монтажу нарівні з режисером фільму. Ці дві професії хоч і тісно пов'язані, але вимагають окремої підготовки.

Професія монтажера є дуже важливою, але більш механічною і вузькою. При підготовці і навчанні такого фахівця важливу роль відіграє навик володіння монтажними програмами, читання документації, за якою ведеться монтаж, а також розуміння мови кіно. Режисерові монтажу, у свою чергу, крім усього цього виключно важливо розуміти можливості кіно, освоїти велику кількість інструментів і пластичних прийомів, а також уміння бачити фільм як ціле з самого початку.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

article