Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Співробітник NASA вказав на помилки в

Співробітник NASA вказав на помилки в "Марсіанині"

, 11.10.2015 06:40, (прочит: 3880 раз, коментовано: 0 раз)

Глава департаменту NASA сказав свою думку про фільм


Глава департаменту NASA з дослідження планет Сонячної системи Джин Грін в інтерв'ю виданню Blastr розповів про неточності у фільмі Рідлі Скотта "Марсіанин".

Зокрема, він вказав на нереальність драматичних наслідків, до яких привела піщана буря на Марсі:

"Наведу вам один приклад, який відразу впадає в очі, і навіть автор Енді Уїр повинен визнати неможливість такої бурі. Тиск на поверхні Марса настільки низький, що навіть ураган зі швидкістю вітру в 120 миль на годину був би недостатньо сильний, щоб просто розправити американський прапор ", - сказав він.

Що ж стосується використання головним героєм радіоізотопного теплогенератора для обігріву кабіни марсохода, то при дотриманні певних умов це було б цілком безпечно з точки зору захисту від радіації, але астронавтові довелося б боротися не з екстремально низькою температурою, а з перегрівом.

"Цій пристрій нагрівається до 100 градусів. Так що йому треба було б вирішувати проблему зайвого виділення тепла", - додав Грін.

У той же час, він не виключив можливість вирощування земних рослин з використанням марсіанського ґрунту, так як "вона містить багато нітратів, які є добривом".

Чиновник NASA, який курирує всі програми з дослідження Марса, підтвердив, що Рідлі Скотт дійсно звертався до нього за консультаціями до початку зйомок картини.



Читайте також:
Як миттєво виводити гроші в інтернет казино?
Сільвестр Сталлоне готовий передати Рембо Райану Гослінгу
"Людина-павук" Том Холланд зіграє Ромео
Джеймс Кемерон анонсував "Аватар 6" та "Аватар 7"
Бред Пітт зіграє в останньому фільмі Квентіна Тарантіно

The Martian