Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Капітан Філліпс (2013)

Captain Phillips

Американський актор та продюсер Том Хенкс не перестає дивувати з фільму в фільм. Це саме той актор, якому віриш, у якій ролі на екрані він би не постав. Цього разу Том перевтілився у Річарда Філліпса - капітан судна MV Maersk Alabama, яке захопили сомалійські пірати в 2008 році. Він запропонував себе в якості заручника, щоб увесь інший екіпаж відпустили.

Постановник фільму Пол Грінграс дивним чином зумів створити напружену драму доволі спокійною. У стрічці переважають крупні плани та практично відсутні саундтреки що жанрово наближує фільм до авторського незалежного кіно.

З бюджетом у $55 000 000 стрічка зібрала у світовому прокаті $199 315 000. Шалені касові збори фільм зібрав не то завдяки фігурі Тома Хенкса, не то завдяки доволі популярній темі сомалійських піратів. Фільм знятий на основі реальних подій, що також останнім часом дуже приваблює сучасного глядача.

Голлівуд продовжує знімати фільми про американський героїзм та про прагнення людини до виживання. Та, "хочеш навчитися жити, спочатку навчись помирати", - казав Конфуцій. Саме це твердження дуже вдало довів Том Хенкс у своєму новому фільму "Капітан Філліпс".

Skygge