Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Росомаха: Безсмертний (2013)

The Wolverine

Цьогорічна довгоочікувана прем'єра фільму "Росомаха: Безсмертний" Джеймса Менголда є продовженням історії Росомахи. Герой як завжди залишився героєм, але зараз він втомився бути безсмертним і втрачати всіх, хто йому близький. Тут звичайно можна наводити безліч паралелей з вампіризмом і популярною проблемою вічності і питанням "що з тією вічністю робити?", але зараз мова не про це. Творці фільму ставлять перед героєм, як і перед глядачами питання: чи стане втрата безсмертя позбавленням всіх мук?

Фільм "Росомаха: Безсмертний" є спін-оффом фільму "Люди Ікс: Остання битва", а не прямим її продовженням. Нагадаємо, що спін офф - це фільм, основними діючими особами якого є персонажі, що раніше фігурували в первинній стрічці із тематично іншим сценарієм. Як правило, основною відмінністю спінофу від звичайного продовженя того чи іншого художнього твору є участь у ролі основних героїв персонажів, що не діяли у первинному фільмі.

За сюжетом, Логан поневіряється по глушині, пиячить та вплутується в бійки. Одного разу йому зустрічається японка Юкіо і говорить, що вона вже рік його розшукує за дорученням Яшиди. Це японський мафіозі, якого Росомаха вберіг від смерті багато років тому. Прибувши до Японії, Логан зустрічається з давнім знайомим. Мафіозі пропонує йому в якості відплати за врятоване колись життя позбавити його безсмертя. Втомлений від поневірянь, Росомаха погоджується, однак подальший розвиток подій змушує його пошкодувати про свій вибір.

Skygge