Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Мама (2013)

Mama

Андрес Мускетті під егідою Гільермо Дель Торро (режисер фільму "Лабіринт Фавна") весною цього року зібрав гучний ажіотаж, навколо свого нового фільму "Мама". Містичний трилер про міфічне створіння, котре пори усі перешкоди хоче бути матір’ю двом маленьким сиротам, збирав повні кінотеатри по всьому світу. Фільм з бюджетом у $15 000 000 приніс своїм творцям касові збори у $71 628 180. Тому, як би не критикували "Маму" за не оригінальність, справа таки вартувала зусиль.

Варто зазначити, що сюжет стрічки достатньо динамічний, діалоги не затягнуті, а, навпаки, кожна репліка приносить нову інформацію про побачене. Різкі моменти з відповідним музичним супроводом і візуальними ефектами додають моторошності, як й повинно бути у фільмах жахів. А моментами меланхолічна атмосфера додає драматизму і відчуття причетності до сюжету.

Спасибі творцям "Мами" за талановитий акторський склад. Джесіка Честейн, чию гру всі критики оцінили на відмінно, не підвела в драматизмі. Маленькі дівчатка, чия невинність і водночас фанатична любов до монстра була найстрашнішим для сприйняття у стрічці. Ніколай Костер-Вальдау грає у фільмі одразу дві ролі: батька дівчаток та свого брата близнюка. Відомий глядачам ще з серіалу "Гра престолів" як Джейме Ланістер, Вальдау перевтілився з царевбивці у звичайну людину, і мушу сказати – зробив це дуже професійно.

Історія про привида, який страждає за своєю давно померлою дитиною і намагається направити нереалізовану материнську любов на живих дітей, мене особисто вразила. Я бачила багато фільмів, де потойбічні створіння хочуть вбити головного героя, змусити його страждати чи навпаки просять про допомогу. Але от щоб вони хотіли любити і опікуватися ним...

В стрічці не знаєш кому співчувати більше: Мамі чи дівчаткам, яких вона оберігає. Якесь дивне відчуття безвихідності від перегляду фільму, а напів-трагічна кінцівка взагалі здивувала. Таки справді, основна думка - "Мама ніколи тебе не залишить". Страшнувато....

Skygge