Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Примарний вершник (2007)

Ghost Rider

Отже, на екранах «Примарний вершник» - перша цього року екранізація популярного американського комікса. По визнанню самого Ніколаса Кейджа, він ще з дитинства, зачитуючись пригодами невловимого месника Джоні Блейза, мріяв зіграти його на екрані. Повинна сказати, що зовнішність Ніколаса як найкраще підходить для цієї ролі - перетворення його голови в палаючий череп виглядає вельми природно...

Сюжет цього екшену такий. Мотоцикліст-віртуоз Джоні Блейз продає душу дияволу, що б врятувати від смерті свого батька. Він видужує від невиліковної хвороби, але не встиг Джоні зрадіти, як батько тут же гине при виконанні трюка. Мораль цього уривка проста: «Чому бути - того не минути».
Джоні, що зневірився, покидає місто і свою кохану, але продовжує займатися каськадерськімі трюками, завдяки яким стає мега-популярним. І ось на піку кар'єри, його минуле повертається до нього не тільки у вигляді покинутої коханої (Єва Мендес), але і в зовнішності Пітера Фонди, в ролі Мефістофеля, охочого скористатися купленою душею в корисливих цілях - загнати свого недолугого синочка назад в Пекло. Такий наділений надприродними здібностями, він стає слугою диявола.

Кінець, звичайно ж, достатньо оптимістичний і по-американськи героїчний - Кейдж перемагає сили зла і обертає свої здібності на користь Добрих сил.

Ось такий барвистий, але до болю передбачений фільм вийшов. Спецефекти - як завжди на вищому рівні, а ось гра акторів.. залишає бажати кращого. хоча, що тут грати, якщо спочатку сценарій фільму не припускав складних психологічно-драматичних сцен.

Загалом, під дві великі коробки поп-корна і веселі коментарі друзів - фільм нормальний.

Іва