• Кінокадри
  • Трейлери
  • Саундтреки
  • Шпалери для фільму

Дістати коротуна (1995)

Get Shorty

Якщо вам сподобалась кримінальна комедія „Дістати коротуна” з Джоном Травлатою, рекомендую подивитися продовження – „Дістати коротуна 2”. Є стрічки в яких бі-льшість Голлівудських знаменитостей знімаються для того, щоб „повідриватися” - це одна з них.
Таке сузір’я рідко коли можна зустріти разом та ще й в одному фільмі, судіть самі: Джон Траволта, Ума Турман, Крістіна Міліан, Денні ДеВіто, Харві Кайтелл, Дуейн „Ске-ля” Джонсон, Джеймс Вудс, Вінс Вон.
Фільм базується на новеллі Елмора Леонарда, яку охоче екранізував Денні ДеВіто, а точ-ніше його лейбл Jersey Films. Тепер про сюжет: після вбивства Тоні Атенса, Чілі Палмер вирішує допомогти його вдові, чарівній Едді (Ума Турман) в управлінні студією звукоза-пису. Як і кожній студії їм потрібна зірка, і вона швидко знаходиться – це юний талант Лінда Мун (Крістіна Міліан). Але є одна проблема – Лінда має підписаний контракт з ме-неджером Раджі, який за жодних умов не хоче відпускати зірку, яка витягує його бездар-ний проект групу Chicks Int. Всім відомо, що робить колишній гангстер Чілі, коли не до-помагають слова, от і починається карколомна біганина за контрактами, де замішані: ро-сійська мафія, гангстери, підлі музичні продюсери та багато знаменитостей.
Картина висміює сучасний музичний бізнес і дивлячись на підтримку зі сторони артистів досить успішно. У фільмі знімаються: зірка R&B Крістіна Міліан, репер RZA, Wyclef Jean, Стівен Тайлер, який грає самого себе, The Black Eyed Peace, фронтмен Limp Bizkit Фред Дарст, Анна-Ніколь Сміт та ін. Також ми побачимо новий танець від Траволти і Турман, який трохи не дотягує до того, що був у „Pulp Fiction”.
Якоїсь надзвичайної гри акторів тут не спостерігається, адже навіщо знімаються подібні фільми було сказано спочатку. Одразу видно, що роль Чілі Палмера припала до душі Джону Траволті. Він так само елегантний, хитрий і різкий одночасно як і в першому „Коротуні”. Йому гідно дотримує компанію Ума Турман, яка грає Едді – багатеньку вдову, яка в душі все ще ТА жіночка. Вражає також „Скеля”, тут він грає гея-охоронця Еліота, який мріє стати зіркою кінематографу. І треба сказати, що роль йому вдалась на всі 100%. Оцінювати гру решти героїв не буду, оскільки, як можна оцінювати гру профі – одним словом клас!
Як бачимо, основну ставку фільм робить на зірковий склад, у решту аспектах він є типовим „середнячком”, але вартує уваги хоча б через титри , які є одним з найкумедні-ших епізодів фільму, та неповторний дует Стівена Тайлера та Крістіни Міліан.

Alexx