Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Суперсімейка (2004)

Incredibles, The

Ще зовсім недавно світ шаленів з приводу "В пошуках Немо", як студія Pixar випустила свою нову стрічку під назвою "Суперсімейка". На відміну від пригод чудової рибки, бачимо дещо більш серйозну історію адресовану до трохи старших глядачів (це перший мультфільм в історії студії, який отримав категорію PG, який означає що діти можуть дивитись фільм тільки в присутності дорослих), але мушу признати не меш веселий. Боб Парр і його дружина Хелен живуть спокійним і навіть нудним життям в передмісті. Боб виконує невдячну роботу в страховій фірмі, а Хелен займається домом і виховує трійку непосидющих дітей. Однак мало хто знає, що 15 років назад Боб і Хелен були відомі на світі як Еластина і Суперсильний - пара надзвичайно популярних супергероїв, які працювали для добра всього світу.

Після того, як люди звернулися до судів за супервідшкодуваннями збитків, яких наносила ця парочка героїв, Боб і Хелен були включені в програму захисту супергероїв, завдяки якій отримали можливість жити новим життям, але були позбавлені прав використання своїх надможливостей.
Батько суперсімейки, однак, не може забути про дні своєї слави, і коли таємнича Міраз пропонує йому знову вдягнути характеристичний костюм для боротьби з невідомим супротивником, він не вагається ні хвилини...

Режисер і сценарист "Суперсімейки" Бред Бірд в декількох інтерв'ю признався, що дуже любить комікси, і це видно в його найновішому фільмі. "Суперсімейка" це багатошаровий бутерброт зліплений анімаційним маслом.
Це анімаційне кіно загрібає повними руками тридиції кіноіндустрії. Любителі Джеймса Бонда, наприклад, зможуть відчути нагадування про відому серію фільмів не лише в сюжеті, чи сценографії, а також і мелодії з Бондіани.

В парі з солідним сценарієм стоїть і ідеальне виконання."Суперсімейка" хоча і не виглядає так гарно, як "В пошуках Немо", всеодно залишає незубутні враження. Це першій фільм компанії Pixar, в якій героями є не риби чи іграшки, а люди, представлені в комічний, дещо карикатурний спосіб. Батько Суперсімейки, наприклад, має неправдоподібно сильно розвинуту грудну клітку, але дуже худі ноги, а проектантка моди Една, мало того що дуже малого росту, так ще обдарована величезною головою і такими ж окулярами.

"Суперсімейка" приємно вражає також і своїми екшн-сценами, яких - як на проект компанії Pixar - тут дуже багато. Від моменту коли батько Суперсімейки перший раз потрапляє на вулканічний острів і до кінця фільму, супергерої змушені будуть боротися з різного роду супротивниками, які хотітимуть позбавити героїв життя.

"Суперсімейка" це один з найкращих фільмів останніх років і одна з кращих прем'єр цього року. Чудова анімація, цікавий сценарій і потужна порція гумору завоюють серця кожного глядача.

Микола Шевченко