Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

  • Коротко
  • Усі творці
  • Цікавинки
  • Прес-реліз
  • Новини до фільму
  • Лінки
  • Рецензії

  • Кінокритик
  • Всі рецензії
  • Мультимедіа

  • Постери
  • Кінокадри
  • Трейлери
  • Саундтреки
  • Шпалери для фільму

Future Shorts: Весна 2012 (2012)

Future Shorts: Весна 2012

Кіно

Прем`єра в світі

2012-05-03

Рейтинг фільму

0(0 голосів)

Future Shorts - найбільший в світі фестиваль короткометражного мистецтва, який зарекомендував себе як фільтр якісного короткометражного кіно. Тут ігрові фільми сусідять з експериментальною анімацією призери найбільших фестивалів - з талановитими студентськими замальовками, а новітні технології змінюються класикою.

Назва Future Shorts вперше прозвучала в Україні навесні 2006 року, коли на екрани кінотеатрів чотирьох українських міст вийшла добірка Future Shorts.

Програма Future Shorts: Весна - 2012 включає 7 титулованих короткометражних фільмів, що отримали престижні кінопремії:

1. "Померти поруч з тобою" Франція, 6 хв.

анімація

Режисер Спайк Джонс, Саймон Кан

Коли "Шекспір ​​і компанія", культовий книжковий магазин в Парижі, закривається на ніч, персонажі з книжкових обкладинок починають фліртувати один з одним. Це історія про те, як закохані скелет Макбета і подружка Дракули Міна відправляються в подорож.

Покадрова анімація, створена з 3000 вирізаних вручну шматочків фетру, від режисера Спайка Джонза ("Бути Джоном Малковичем", "Адаптація").

2. "Love You More" Великобританія, 15 хв.

мелодрама

Режисер Сем Тейлор-Вуд

Літо 1978 року, Лондон. Пітер з тугою дивиться на свою однокласницю Джорджию, але та уникає його погляду. Після школи Пітер направляється в музичний магазин, щоб купити довгоочікуваний альбом панк-групи Buzzcocks "Love you more". Несподівано, він помічає в магазині Джорджию, яка теж шукає на полицях новий диск. Але копія залишилася тільки одна...

Режисерський дебют знаменитої художниці Сем Тейлор-Вуд, на основі сценарію оскарівського номінанта Патріка Марбері, з володарем "Оскара" Ентоні Мінгеллой в ролі продюсера.

3. "Ведмідь" Австралія, 11 хв.

чорна комедія

Режисер Неш Едгертон

У головного героя Джека з'явилася нова дівчина, для якої він готує сюрприз з перевдяганням у ведмедя. Але іноді навіть благі наміри мають найжахливіші наслідки. Сіквел гучної роботи Неша Едгертона 2007 року "Павук" (14 міжнародних кінонагород).

4. "Людина без голови" Франція, 18 хв.

сюрреалістична анімація

Режисер Хуан Соланас

Історія Соланаса, яка створювалася 4 роки, розповідає про самотнього чоловіка без голови, який живе в порожній кімнаті на тлі занедбаного індустріального простору. Карколомна у візуальному плані, технічно досконала - ця короткометражка розкриває прагнення безголового чоловіка знайти свою любов.

5. "Чотирикутник" США, 20 хв.

документальна короткометражка

Режисер Еммі Грейпел

Короткометражний фільм, який отримав найбільше нагород минулого року. Незвичайна історія про дві звичайні пари, які втомившись від монотонного сімейного провінційного життя, помінялися партнерами і жили в "груповому" шлюбі на початку 70-х в США. Цей чотирикутник став сміливим експериментом, коли сім'ї зі своїми дітьми з'їхалися в один будинок. У той час як їх індивідуальні шлюби терпіли крах, вони виявили, що всі разом можуть бути щасливими. Вони були впевнені, що знайшли ідеальну альтернативу розлученню, що створили шлюб майбутнього, але зазнали невдачі.

Документальний фільм про спробу полігамного шлюбу, заснований на реальній історії дитинства режисера Еммі Грейпел.

6. "Венера" ​​Данія, 8 хв.

анімація, еротика, комедія

Режисер Тор Фруергорд

Пластилінова анімація про закохану парочку, яка не займалася сексом протягом чотирьох місяців. Кароліна і Расмус в розгубленості. Він вважає, що рішення їх проблеми можна знайти в клубі свінгерів, вона неохоче погоджується піти туди в надії врятувати стосунки.

7. "Рука" США, 9 хв.

підліткові смс-драмеді

Перебуваючи під соціальним тиском технологічно розвиненого світу, Шанс зав'язує смс-відносини з Женев'євою - дівчиною, яку він зустрів в магазині йогуртів. Але нещасний випадок дає йому зрозуміти, що до цього у нього не було "справжніх" відносин.

Знятий жіночим тріо злободенний коментар на тему підліткового кохання в часи високих технологій.