Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Сергій Безруков

... Іван Дурень

Ірина Безрукова

... Василиса Премудра

Леонід Ярмольник

... Чахлик Невмирущий

Усі творці


Реальна казка (2011)

Реальная сказка

Кіно

Тривалість

110 хв.

Країна

Росія

Прем`єра в Україні

2011-11-03

Прем`єра в світі

2011-11-03

Рейтинг фільму

5(1 голосів)

Жили-були сестриця Олесенька і братик Саша ... Ні, так не піде: здається, пройшла пора старих-добрих казок. Навіть казкові персонажі, розуміючи це, переселилися в наш світ: Василиса Премудра стала вчителькою, Лісовик - бомжем, Іван-дурень - ВДВшніком, Чахлик Невмирущий - олігархом. Злі справи творити він, звичайно, не кинув. І головним його злочином стало те, що він позбавив нас віри в диво.

Люди стали егоїстичними, розважливими і прагматичними, що Чахлику - як бальзам на душу. Тільки одне не дає йому спокійно спати: завдяки казкам, кожна дитина знає, де шукати його смерть. І який же він після цього безсмертний? Чахлик йде на крайні міри і безжально знищує всі сторінки казок, де описана його страшна таємниця.

Маленька дівчинка Олеся знаходить старовинну книгу казок і, прочитавши її, незабаром ... зникає. Старший брат дівчинки, школяр Саша, кидається на пошуки, розраховуючи на підтримку нових знайомих - Івана-дурня і його дружину Василину, - але вони, всупереч очікуванням, не поспішають допомагати йому в його боротьбі з Чахликом. Сашко ж готовий піти на все, щоб повернути сестричку і подарувати світу віру в диво.