Multikino

Версія сайту: Рос | Укр


Прислуга (2011)

Help, The

Кіно

Жанр

Драма

Тривалість

146 хв.

Країна

Індія, США

Режисер

Тейт Тейлор

Прем`єра в світі

2011-08-10

Рейтинг фільму

8(1 голосів)

Американський Південь, на дворі 1960-і роки. Скітер тільки-тільки закінчила університет і повертається додому, в сонне містечко Джексон, де ніколи нічого не відбувається. Вона мріє стати письменницею, вирватися у великий світ. Але для пристойної дівчини з Півдня не пристало тішитися настільки дурними ілюзіями, пристойнію дівчині слід вийти заміж і клопотати по будинку.

Мудра Ейбілін на тридцять років старше Скітера, вона прислуговує в будинках білих все своє життя, виняньчила сімнадцять дітей і давно вже нічого не чекає від життя, бо серце її розбито після смерті єдиного сина.

Мінні - найкраща кухарка в усьому Джексоні, а ще вона сама зухвала служниця в місті. І гострий язик не раз вже служив їй погану службу. На одному місці Мінні ніколи довго не затримується. Але з Мінні краще не зв'язуватися навіть самим зарозумілим білим жіночкам. Двох чорних служниць і білу недосвідчену дівчину об'єднує одне - загострене почуття справедливості і бажання хоч якось змінити порядок речей. Чи зможуть ці троє протистояти цілому світу? Чи зуміють вони вижити в цій боротьбі?