Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Пірс Броснан

Pierce Brosnan

Народився в Ірландії і переїхав до Лондона, коли йому було 11 років. У 20 років він поступив в театральну школу, потім грав у ряді спектаклів у Вест-Енді, зокрема в одній постановці Франко Дзеффіреллі. Світову популярність йому принесла роль приватного детектива Ремінгтона Стіла в однойменному телесеріалі (1982-1987). Сьогоднішні глядачі знають його перш за все як Джеймса Бонда в чотирьох останніх картинах про знаменитого англійського секретного агента: «Золоте око» (GoldenEye), «Завтра не помре ніколи» (Tomorrow Never Dies), «І цілого світу мало» (The World Is Not Enough), «Помри, але не зараз» (Die Another Day). Перші три фільми зібрали в світовому прокаті більше мільярда доларів.

Броснана завжди цікавила не тільки робота перед кінокамерою, але і саме мистецтво створення фільму. Досягнувши статусу зірки світового масштабу, в 1996 році разом з Бо Сент-Клером він організував компанію по виробництву фільмів “Irish Dream Time”. Крім «Матадора» вона була продюсером ще чотирьох картин, в яких зіграв Броснан: «Племінник» (The Nephew), «Афера Томаса Крауна» (The Thomas Crown Affair), «Евелін» (Evelyn) і «Закони привабливості» (Laws of Attraction).

Серед інших фільмів за участю Пірсу Броснана: «Панамський кравець» (The Tailor of Panama, реж. Джон Бурман), «Містер Джонсон» (Mr. Johnson, реж. Брюс Бірсфорд), «Сіра Сова» (Grey Owl, реж. Річард Аттенборо). Свій комедійний талант актор продемонстрував в стрічках «Місіс Даутфайер» (Mrs. Doubtfire) і «Марс атакує!» (Mars Attack!)