Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Лен Уайзман

Len Wiseman

Свою кар'єру в кінематографі Лен Уайзман починав як художник і фахівець із спецефектів. Він брав участь в створенні спецефектів у складі знімальних груп таких відомих фільмів, як "Зоряна брама" (1994), "День незалежності" (1996) і "Годзілла" (1998) Роланда Еммеріха і "Люди в чорному" (1997) Баррі Зонненфельда. Лен знімав рекламні ролики для компаній "PlayStation", "Time Warner", "Oracle", "Intel", "Activision".
Незабаром він переключився на створення музичних відеокліпів, і на цій дорозі успіхи його були відмічені професійними нагородами - премією MTV Awards в 2002 році, як кращому художнику-постановнику (за кліп "Stick'Em Up") і призом MVPA Awards, як кращий постановник за (відеокліп Руфуса Уейнрайта "Across the Universe"). Уайзман знімав також відеокліпи для "Megadeath", "En Vogue", "Static X", Пола Оакенфолда, Брук Еллісон.
Над деякими проектами він працював з письменником Денні Мак-Брайдом. Разом вони працювали і над сценарієм фільму "Інший світ". Успіх картини підштовхнув режисера до зйомок продовження саги про вампірів і перевертнів «Інший Світ 2: Еволюція».