Multikino

Версія сайту: Рос | Укр

Дженніфер Лав Хьюітт

Jennifer Love Hewitt

Дженніфер Лав Хьюітт народилася 21 лютого 1979 року в Техасі, де багато ковбоїв, кукурудзи й кава з цикорію. Ім'я Дженніфер дав її старший брат, що у той час був закоханий у свою однокласницю з таким ім'ям. А другим ім'ям - Лав (Любов) - її нагородила мама, сподіваючись, що тим самим дочці пощастить в житті. Її батьки розлучилися, коли дівчинці було всього півроку. І з тих пір, незважаючи на те що Дженніфер давно вже веде життя дорослої самостійної людини, вона живе з матір'ю в Лос-Анджелесі.

Дженні з дитинства дуже любить співати й танцювати. Вона вчилася джазу, степу, балету й незабаром виявилася в ансамблі Texas Show Team, що побував з гастролями в Росії. У чотири роки вона співала в телешоу, а коли їй було десять років, вони з матір'ю переїхали в Лос-Анджелес, і Дженніфер почала зніматися в рекламі. Потім юна акторка знімалася в телесеріалі студії Дісней "Kids INC". Так що можна сказати, що її акторська кар'єра була визначена заздалегідь.

У віці дванадцяти років Дженніфер записала власну відеокасету з комплексом вправ для дівчаток за назвою "Танцюй з Барбі". Однак не цей фільм прославив її в середовищі підлітків. Популярність прийшла до Дженніфер з серіалом "Чудова п'ятірка" (1995), у якому вона зіграла подружку головного героя. За цю свою роль вона одержала нагороду, а "Чудова п'ятірка" стала самою рейтинговою молодіжною драмою на американському телебаченні.

Дженніфер не забувала й про інше своє захоплення й в 1992 році випустила свій перший альбом, що був названий "Пісні кохання". Наступний її диск - "Lets Go Bang" - вийшов через три роки, на відміну від першого, швидко розійшовся по всій Америці. А ще через рік з'явився третій альбом - "Дженніфер Лав Хьюітт" (1996). Дженніфер виступила на церемонії нагородження кращих музикантів у Монте-Карло й тоді всенародно оголосила, що записала свій новий альбом.

Що ж стосується кіно, то найвідомішою її роботою вважається трилер "Я знаю, що ви робили минулим літом" (1997). Цей фільм був знятий на хвилі популярності "Крику", і вже цим усе сказано. Тим більше що сценарій до фільму написав сам Кевін Уільямсон, що у свій час створив сюжет "Крику". Не дивно, що сценарії вийшли трохи схожими. Фільм був поставлений по однойменному роману Лоіс Дункан, написаному ще в 1973 році. Зміст книги досить сильно змінено - у книзі підлітки збивають дитину, а у фільмі - дорослу людину. Звісно, була збільшена кількість крові й жорстокості.

Лав Хьюітт з'явилася в ролі головної героїні Джулі Джеймс, а Сара Мішель Геллар - її подруги Елен Шиверс. Тоді Дженніфер була визнана гідною титулу "Королева криків". Не бажаючи розчаровувати публіку, акторка докладно розповідала у всіх своїх інтерв'ю, як треба правильно кричати, якщо нападає маньяк-вбивця. За роботу у фільмі їй була присуджена нагорода як найкращій "новій" акторці.

Завдяки успіху цієї картини в глядачів незабаром з'явилося продовження - "Я усе ще знаю, що ви зробили минулим літом" (1998), і в тому ж році вийшла нова комедія за участю Дженніфер - "Не можу дочекатися!". За нею пішов молодіжний серіал "Бухта Доусона", потім - фільм "Кров і шоколад", у якому акторка зіграла моторошного перевертня...

Напевно, саме тоді Хьюітт з жахом для себе усвідомила, що вже давно працює практично в тому самому амплуа. Тоді Дженніфер вирішила спробувати себе в новій якості й зробити продюсерську кар'єру. Перший фільм, що з'явився на студії Хьюітт, - мелодрама "Виходи за мене, Джейн" - мав досить скромний успіх. Але варто враховувати, що продюсерові на той момент було всього дев'ятнадцять років!

Останні два роки були досить продуктивними у творчому житті Дженніфер Лав Хьюітт. Вона спродюссировала телефільм "Історія Одрі Хепберн" (2000), у якому виконала головну роль і навіть одержала за неї приз критики. До речі, через два роки вийшло його продовження "Чому я не можу бути Одрі Хепберн?". Дженніфер грає в ньому роль телеведучої, яку наречений кидає прямо у вівтаря. В 2001 році акторка зіграла в парі з Сігурні Уівер у комедії "Серцеїдки". Критики відзначили, що ця комедія зовсім не схожа на фільми останнього десятиліття: "серцеїдки" дотепні, музичні й романтичні. У цілому ж вийшов коктейль з інтриги, кохання, пристрасті й сміху.

Зараз Хьюітт одна з найбільш популярних зірок. Вона знялася в "Смокінгу" з Джекі Чаном і всі трюки в цьому фільмі виконала сама, чим уразила самого Джекі. "У кіно я стріляла, - розповідає акторка. - Було трошки страшно. Джекі Чан навчив мене сильно й швидко битися".

Одна з самих останніх робіт Дженніфер - роль у режисерському дебюті Алека Болдуіна "Диявол і Деніел Уебстер". Це рімейк фільму 1941 року про письменника, що продав душу в обмін на славу. Головні ролі у фільмі виконують Ентоні Хопкінс й Алек Болдуін. Диявола грає Дженніфер. "Ця роль не з тих, які я звикла грати; тут дивний характер, і він неймовірно добре виписаний, - говорить акторка. - Роль диявола - занадто доросла для мене, і я хочу довести, що росту як жінка і як людина й можу грати дорослі ролі. У ній є все, чого ви могли очікувати від диявола: сексуальність, розум, злість, - тільки цей диявол з більше приємним обличчам, чим ви могли очікувати. Готуючись до цієї ролі, я збиралася знайти якусь нову частину себе й викрасти кілька душ і сердець".

Можливо, вона мала на увазі серце гарячого латиноамриканця Енріке Іглесіаса. Дженніфер зіграла в музичному відео на його останній сінгл "Герой", і очевидці затверджують, що поцілунки сипалися з екрана. Ходять слухи, що справа рухається до вівтаря. "Вони надзвичайно підходять один одному, і здається, начебто вони не можуть прожити один без одного ні секунди", - говорять про них близькі люди.

Зараз Дженніфер одна з самих популярних акторок світу, її ім'я входить у список найпривабливіших молодих зірок Голлівуду. Її слава й популярність продовжують рости, але вона залишається все тією ж милою чарівною дівчиною.